Praktijk voor Acupunctuur

Acupunctuur

 

Acupunctuur is al ruim 3000 jaar één van de onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Het is gebaseerd op de circulatie van de levensenergie, de Qi.

Deze Qi stroomt door ons lichaam via een stelsel van kanalen, de `meridianen`.

Als de energie door blijft stromen is er evenwicht, als de energie stagneert ontstaat er disbalans met als gevolg het ontstaan van klachten en kwalen, en tenslotte ziektes.

Blokkades kunnen op velerlei manieren ontstaan, o.a. door overbelasting, stress, voedingspatroon, leefwijze, weersomstandigheden, wind, koude, hitte, vochtigheid,

emotionele overbelasting, etc.

Met behulp van Acupunctuur kan de stroom van energie beïnvloed worden, de Qi gaat weer stromen en blokkades worden opgeheven, de kwaal of klacht verdwijnt langzaam.

Er wordt gebruik gemaakt van flinterdunne steriele naaldjes, die worden ingebracht op bepaalde acupunctuurpunten., er kan een kort prikkend gevoel ervaren worden, evt. een warme tinteling wat aangeeft dat er contact is met de stromende Qi.

Afhankelijk van de klacht blijven de naalden er korter of langer inzitten tot hooguit 25 minuten.

 

Behandeling

 

Na de diagnose wordt een behandelingsplan opgesteld.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. De eerste behandeling is altijd uitgebreider i.v.m. de grondige diagnosestelling.

Het aantal benodigde behandelingen varieert. Sommige klachten zijn snel verholpen, maar met name chronische klachten kunnen meer tijd in beslag nemen.

De behandelingen starten met 1x per week, na 5x volgt een evaluatie en wordt bekeken of het raadzaam is door te gaan of evt. een andere behandeling aangeraden.

Verwijzing van de huisarts is niet nodig. Ik zal echter niet schromen u door te sturen naar de huisarts als ik dat nodig acht.

De beslissing hierover ligt uiteraard altijd bij u.( zie verder Cliënten info op deze site)